Napközben: Weblapok „lakat” alatt

A május 14-i adás tartalmából.
 

Weblapok „lakat” alatt
A járvány miatt jelentősen megugrott az internetes vásárlások száma, ám nem biztos, hogy azt kapjuk, amit remélünk. Az online értékesítési csatorna előretörésével az ellenőrző hatóságok is egyre több olyan honlapot találnak Magyarországon, melyek hamisított, tiltott módon előállított vagy forgalomba hozott terméket kínálnak eladásra.
A NÉBIH és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság együttműködésének köszönhetően akár egy évre is „lakat kerülhet” a problémás webshopokra.

Vírusinfó
Fél 10-kor jelentkezik Virusinfó rovatunk, amelyben Szlávik János a Dél –Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője válaszol az hallgatók, oltással, járvánnyal és a vakcinákkal kapcsolatos kérdéseire.

A segítség telefonon érkezik: május 16-a a Lelki elsősegély- szolgálatok világnapja
Önkéntesek, akik idejüket, hangjukat, figyelmüket adják és akik lehet, hogy éppen életet mentenek. Szó szerint. 1997-óta május 16-a a Lelki elsősegély – szolgálatok világnapja. Itthon több mint 50 éve működik a Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok Szövetsége, amely a többi között telefonon nyújt támogatást a rászorulóknak.
Hogyan dolgoznak ők, és a járvány idején mennyire változott meg, értékelődött fel a szerepük?

Bozsik gazda rovata
Illata édes, színei pedig csodásak. s ha azt akarjuk hogy virágozzon- nem egy kicsit sanyargatni. Hogyan kell gondozni a kínai lila akácot, hogy virágozzon? 10 óra után jön Bozsik gazda rovata.

Falusi turizmus
Dézsa fürdőtől a lovaskocsizásig. Sajátos hangulata van a falusi környezetben eltöltött szabadságnak, ahol a csönd, a helyi ízek, és az adott környék felfedeznivalói igazi kalandokat kínálnak. A kérdés, hogy a kis falvak vendéglátói, turisztikai szereplői mennyire készültek fel a nyitásra és a szezonra?

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  május 14., péntek, 9:07

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább