×

Napközben: Mozdulj ki a világba! Így szól a Magyar Diákszövetség kampányának egyik jelmondata

A május 17-i adás tartalmából.
 

– Az átoltottság növekedésével és a szolgáltatások újra nyitásával a munkáltatók is várják a munkavállalók visszatérését a korábbi munkakörnyezetbe. Emellett már a diákokok is készülnek a nyári pénzkeresésre, az iskolaszövetkezetek és kölcsönző cégek igyekeznek olyan dolgozókat közvetíteni, akik megfelelnek a megrendelők elvárásainak. Felmerül a kérdés, hogy a munkáltatók kérhetik-e a védettség igazolását. Lehet-e a védettség foglalkoztatási feltétel?

– Elindult a védettséget igazoló applikáció is. Milyen adatokat hordoz? Kiváltja-e a kártyát?

– Nyitnak a kulturális intézmények – az agórák, a művelődési házak, a színházak és a múzeumok is sorban nyitják kapuikat és várják a kultúrára szomjazókat. Hol milyen gyakorlattal élnek? Hogy szervezik meg a biztonságos nyitást? Mennyi látogatóra számítanak?

– A lakástüzek okai között első helyen szerepelnek az elektromos problémák, holott ezek egy kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének. Most a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az E.ON Hungária Csoport együttműködéséről számolunk be: többek között az elektromos eredetű lakástüzek, a szén-monoxid-mérgezések és a gázrobbanások számának csökkentése is szerepel a két szervezet összefogásának céljai között.

– Mozdulj ki a világba! Így szól a Magyar Diákszövetség hétfőn induló kampányának egyik jelmondata. A kamaszok lépjenek ki otthonról, menjenek levegőre, mozogjanak, éljenek aktív szociális életet. Az elmúlt hónapok sokat rontottak a fiatalok mentális állapotán is. Fontos felhívni a szülők figyelmét is arra, hogy bár talán még féltik a gyerekeket, de ki kell most már engedjék őket, muszáj, hogy a koruknak megfelelő életet élhessenek. A kampány szabadtéri aktivitásokkal a gyerekek figyelmét is igyekszik megragadni majd a hónap során.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  május 17., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább