Rádiószínház: Egyszer majd el kell mondani

Május 31-től június 4-ig, 22:30-tól a Kossuth Rádión!
 

Egyszer majd el kell mondani
Csender Levente válogatott novellái

Székelyföldről Magyarországra; Székelyudvarhelyről Budapestre; Oroszhegyről Kőbányára; a havasi esztenáról az újhegyi lakótelepre. Ezt az utat járják be – nehányszor oda-vissza – Csender Levente hősei, azok a – nagyon is – hétköznapi hősök, akiket hajt az elvágyódás. S az új otthon keresése, a beilleszkedés, az elvárt alkalmazkodás viszontagságainak közepette próbálják megőrizni otthonról hozott értékeiket, kultúrájukat, szívüket, lelküket, vagyis önmagukat. Fájdalmasan szép, néhol meghökkentő, néhol megrázó, néhol tragikomikus, de kegyetlenül őszinte embertörténetek ezek.

Csender Levente jót s jól ír, gurulnak a mondatok, felragyognak a képek. S ezt csak erősíti Szikszai Rémusz és Nagypál Gábor közreműködése, akik eddigi életük felét magyarként az ország határain túl élték, s akik roppant hitelesen képesek tolmácsolni azt, amin Csender Levente és hősei keresztülmentek.

Aki – a határon innen vagy túl – fájni, gyógyulni, sírni vagy nevetni akar, üljön le nehányszor 25 percre, s hallgassa, ahogy Rémusz, Gábor és Gergő felpingálja ezt a nagyon is egyedi világot, Csender Levente novelláit.

Kaszás Gergő Ajánlója

Kossuth Rádió – Rádiószínház – május 31- június 4..,hétfőtől péntekig, 22:30

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább