×

Napközben: Május 10. a Mentők napja

A május 10-i adás tartalmából.
 

Gyakran épp csak az nem derül ki egy álláshirdetésből, hogy melyik cég keres, pontosan milyen munkakörre és hol, illetve mennyiért kellene dolgozni. Ma már nemcsak a munkavállalónak, hanem a munkáltatónak is ki kell tűnnie a tömegből, ha jó munkaerőt szeretne magának. Egy jó álláshirdetéssel pedig rengeteg idő, energia és pénz spórolható meg. De milyen egy jó álláshirdetés? És milyen változásokra kell felkészülni a cégeknek?

Az elmúlt napok hőse az az 5 éves kislány volt, aki egyedül hívta a mentőket, mert az édesanyja rosszul lett. Hogyan jelentsünk be helyesen egy esetet? Milyen applikációk segítenek? Mit csinálhatunk, míg kiér az esetkocsi? Mikortól érdemes beszélgetni a gyerekekkel erről? Május 10. hétfő a Mentők napja.

Útjára indul a KAPOCS programot, amely keretében a jövőben felolvassák azokat az e-mailen vagy postán küldött üzeneteket, amelyeket a hozzátartozók a bennfekvő betegeinknek küldenek, sőt hanganyagot is lejátszanak nekik.

Új szakaszba lépett az Erasmus+ program. A megvalósítására uniós szinten több mint 28 milliárd eurós forrást biztosítanak. A magyar pályázók számára várhatóan mintegy 52 millió euró (18 milliárd forint) pályázati keret lesz elérhető 2021-ben. Magyarország eddig is eredményesen vett részt az Erasmus+ programban, mostantól pedig még többen kapcsolódhatnak be nemzetközi együttműködési és mobilitási projektekbe.

Katasztrófavédelem-rovat: Szolgálatba állt a Tűzmadár, mellyel elsődlegesen a veszélyes áruk vízi szállítását ellenőrzik majd a katasztrófavédelem szakemberei, de szükség esetén műszaki mentésre és tűzoltásra is alkalmazható. A katasztrófavédelem a magyar vizeken is dolgozik. Hogyan?

Az ezredfordulót követő első két évtizedben felére csökkent molnár- és füstifecske állomány megtartásában alapvető feladat a meglévő telepek, fészkelő helyek megóvása, és lehetőség szerinti bővítése. Erről beszélgetünk a Madarak és fák napján.
A Poroszló-Tiszafüred között épült kerékpárút mentén, a hidakon és ún. „fecske hoteleken” műfészek telepek kihelyezésével szeretnénk elősegíteni a csökkenő állományú molnárfecskék és füsti fecskék megtelepedését

Tulipánmánia, Színes séta, Bambuszos séta, A Biblia növényeit bemutató séta. Csak néhány azon programok közül, amiket a Ökológiai Kutatóközpont Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertjében szerveznek. Élménysétára fel.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  május 10., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Videó ajánló

Olvasson tovább