Hajnal-táj: Teljes szívvel megélni az anyaságot

Az május 2-i adás tartalmából.
 

Édesanyának lenni isteni, miként egy 3 gyermekes anyukától ezt hallhatják, kegyelmi állapot. Már annak, aki teljes szívével, egész lényével éli meg az anyaságot, ami egész életre szóló hivatás volt mindig is. A köznapok talán mások, ott több a munka, felelősség, de ünnepnapokon olykor fölcsillan ez az állapot.

A Balaton partján szívesen bemutatják az egykori használati tárgyakat. Kihasználva a járvány miatti kényszerű pihenőt, amint nyitni lehet, új látnivalókkal is várja az érdeklődőket Keszthelyen a Georgikon majortörténeti kiállítóhely.

101 fát ültet a Vas Megyei Mérnöki Kamara Trianon 101 éves évfordulójára. A fák felét az Abért-tónál kialakított kerékpárút mellé szánják, másik felét pedig vasútállomásokra. A kamara szeretné, ha felhívásukra más szervezetek is csatlakoznának a faültetéssel összekötött megemlékezéshez.

A napokban megalakult az állatvédelmi tanács. Ezzel párhuzamosan új intézkedések léptek, lépnek életbe, és számos támogatás érkezik az állatvédő szervezetekhez. Szolnokon például a gyepmesteri szolgálat az NHSZ kezelésébe került, amelynek igazgatója Lits László, aki egyben a Szolnoki Állatotthon Alapítvány felügyelő-bizottságának elnöke. Őt kérdezzük a feladatmegosztásról.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – május 2., vasárnap, 5:00

Szerkesztő-műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább