×

Napközben: Hogyan hosszabbítható meg február óta gördülékenyen a jogosítvány?

Az április 26-i adás tartalmából.
 

Tény, hogy az öregedés fizikai és szellemi velejárói hatással vannak a járművezetésre, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a kor előrehaladtával a fiók mélyére kell süllyeszteni a slusszkulcsot. Az öregedés egyéni folyamat, amely mindenkinél másképp zajlik.
Milyen szempontokat érdemes fontolóra venni, amikor még idősebb korban is a volán mögé ülünk? Hogyan lehet meggyőződni a háziorvosi vizsgálaton túl arról, hogy valaki valóban alkalmas még arra, hogy a forgalomban vezessen? És hogyan hosszabbítható meg február óta gördülékenyen a jogosítvány?

Számos szakember már a járvány közepén azt prognosztizálta, hogy előbb-utóbb mind több lesz a poszttraumás stresszben (poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD)) szenvedő betegek száma világszerte. A poszttraumás stressz egy betegség, és nem akaratgyengeség. A szervezet egyfajta védekezési mechanizmusa, ami a megélt szorongásos, traumás esemény után lép fel. A páciensek a rájuk nehezedő korábbi terheket nem tudják feldolgozni, nem találnak megfelelő megoldási stratégiát, s rendre újra átélik a visszatérő rossz, fájdalmas, az élet- és érzelmi minőségüket romboló helyzetet.

Bemutatkozik a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálata.

Míg Budapest egyeduralma sokáig kikezdhetetlennek tűnt a munkaerőpiacon, az elmúlt évek nagy beruházásai és infrastrukturális fejlesztései, valamint az ingatlanárak emelkedése felértékelt bizonyos vidéki nagyvárosokat a fiatalok szemében. Milyen tendenciák figyelhetők meg a munkahelyi mobilitás terén? Milyen körülményeket, feltételeket mérlegelnek a munkavállalók, ha egy munkahely miatt költözésre kerülne a sor? És hogyan tudják a vidéki cégek bevonzani és megtartani a munkaerőt?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  április 26., hétfő, 9:07

Műsorvezető: Horváth Ágnes
Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Borítókép: forrás: Unsplash

Videó ajánló

Olvasson tovább