Kalendárium: Virtuális zenei utazások a Váray családdal

Az április 23-i adás tartalmából.
 

– 40 éve hunyt el Zelk Zoltán Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas magyar költő, prózaíró, 2012-től a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja

– A Petőfi Irodalmi Múzeum „Rézbőrű volt az alkony” című, új kiállítását Wirth Imre kurátor kalauzolásában most először ismerheti meg a közönség. A tárlatban a Mihalkov György kiállításrendezővel megálmodott egyedi látványt izgalmas installációk, tárgyi emlékek, eddig nem látott filmfelvételek és fényképek, személyes visszaemlékezések, különleges kiadások egészítik ki, továbbá kortárs szerzők is kapcsolódtak a tematikához.

– Virtuális zenei utazások a Váray családdal – egyedülálló kisfilmsorozat a magyar zeneoktatásban.

– Sziveri János a 20. század második felének egyik meghatározó alkotója. A vajdasági Muzslyán született költő, drámaíró, szerkesztő rövid élete során műveivel és szuggesztív egyéniségével egyaránt kitűnt, és legendája mindmáig érezteti hatását. Hagyatékát a Kertész Imre Intézet gondozza. Most válogatáslemez jelent meg Sziveri János költő megzenésített verseiből. A Sziveri30 pályázat kiemelkedő pályaműveiből készült válogatáslemez digitális terjesztésben érhető el.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – április 23., péntek, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább