×

Napközben: A Futás mindenkié!

Az április 20-i adás tartalmából.
 

Újabb kutatás jelent meg a kézírás és a hosszútávú memória kapcsolatáról. Hogy lehet a digitális eszközhasználatot és a kézírást racionális, a személyes fejlődést is támogatóan egyensúlyba hozni – életkoronként akár eltérően – s figyelembe véve, hogy mégiscsak digitális korban élünk.

Ezúttal banki és közművek ügyintézőinek adják ki magukat a csalók, így akarnak személyes adatokhoz jutni. Viszont a banki hívások minden alkalommal úgy kezdődnek, hogy elkérik az adatainkat. Életszerű-e ez a módszer, milyen kérhetnek el a bankok és milyen adatokat adhatunk meg biztonsággal?

Vírusinfó

Bár vannak, akik nem fizetik a kötelező társadalombiztosítási járulékot, a COVID vakcinákat mégis ingyenes fogják kapni. Miként juthatnak vakcinához azok a külföldiek, akik tartózkodási engedéllyel vannak Magyarországon? Mi történik, ha TAJ-kártyával nem rendelkező személy szorul kórházi ellátásra?

Társasház rovat a károkozásokról és biztosításokról

A Futás mindenkié! néven indítottak futók és orvosok kampányt, lévén az edzőtermek bezárása miatt szó szerint megtöbbszöröződött a futók, kocogók száma, de aki most kezdi, nem tudja, hogy legalább az elején a futást is tanulni kell. Számít a lábfej és a láb felépítése, a testsúly, a mozgáskoordináció, s ezeknek megfelelően a cipő kialakítása.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  április 20., kedd, 9:07

Szerkesztő: Herczeg Tibor
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább