Hajnal-táj: Minden idők eddigi legnagyobb támogatását kapja meg egy új pályázat segítségével a magyar állatvédelem

Az április 20-i adás tartalmából.
 

Minden idők eddigi legnagyobb támogatását kapja meg egy új pályázat segítségével a magyar állatvédelem. A Magyar Falu Program keretén belül hirdetnek meg egy 500 millió ft keretösszegű pályázatot, amely a felelős állattartást segíti elő. Ebből az összegből – amelyre ötezer főnél kisebb települések pályázhatnak – közel 15 ezer kutya és macska ivartalanítására, veszettség elleni oltására vagy microchipezésére lesz lehetőség.

Hallgassa meg!

Több ezer békát mentenek meg a biztos pusztulástól minden esztendőben a nagy forgalmú utak mentén felállított terelőhálók. A természetvédelmi szervezetek munkatársai és önkénteseik Komárom- Esztergom megyében négy helyszínen segítik a kétéltűeket a tavaszi vonulás során. Az autósoktól azt kérik, az érintett szakaszokon különös körültekintéssel közlekedjenek.

Hallgassa meg!

Márk Gergely rózsanemesítő munkásságának népszerűsítésére iskoláknak, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek ajándékot rózsatöveket a Vas megyei Acsádon most kialakítandó Márk Rosarium. A többszáz négyzteméteres rózsakertben több, mint 2000 tő kapott helyet, de a kert művelője szeretné, ha egész Vas megyében lennének Márk-féle rózsák.

Hallgassa meg!

Tulipán ünnepet tartottak a hétvégén a Somogy megyei Szőlősgyörökön. Már nem első alkalommal rendeztek ilyen eseményt, amelynek célja a szedésen túl az is volt, hogy ráirányítsa a figyelmet erre a sokoldalú növényre, a termesztésre és a szaporításra.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – április 20., kedd, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább