Kalendárium: Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről

Az április 16-i adás tartalmából.
 

– Dokumentumfilm-sorozat készül Fekete István életéről. Fekete István a legolvasottabb magyar írók egyike, számos műve közül a Tüskevárt és a Vukot szinte mindenki olvasta. A 120 évvel ezelőtt született író munkássága azonban jóval gazdagabb e két kötetnél, életét pedig a legtöbben alig ismerjük. Fekete Istvánról most dokumentumfilm-sorozat készül, melynek alkotói szülőfalujától indulva meglátogatják életének legfontosabb színhelyeit, valamint történészek, kutatók és más szakértők segítségével elevenítik fel annak legfontosabb és legérdekesebb mozzanatait.

– Tanulmánykötet tárja fel az Uránia 120 éves múltját. Évekig tartó kutatómunka és előkészítés után született meg a monográfia az Uránia Nemzeti Filmszínház történetéről, illetve a neki otthont adó Rimanóczy-ház múltjáról.

– Fátyolüveg-technikával készült retró használati tárgyakat mutat be a Fátyolüveg – Egy korszak üvegbe formált karaktere, elfeledett szabadalom című kiállítás a Kiskép Galériában Budapesten. A fátyolüveg-technikát hatvan évvel ezelőtt jegyezték be Veress Zoltán és Suha Zoltán vegyészmérnökök közös szabadalmaként, a világon egyedülálló magyar találmányként.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Kalendárium – Kossuth – április 16., péntek, 15:32

Szerkesztő: Kovács Bernadett
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább