Hajnal-táj: Az édesburgonyát itthon is egyre többen termelik

Az április 15-i adás tartalmából.
 

Kiemelten foglalkozunk az édesburgonyával. Az édesburgonyát vagy batátát itthon is egyre többen termelik. A nyarak fokozatos melegedésével egyre biztonságosabban termelhető Magyarországon, másrészt megváltoztak az étkezési szokások. A batáta a korszerű, felelős táplálkozás megkerülhetetlen szereplője lett. Emellett elmondjuk, hogy napokon belül megnyílik a pályázati forrás az állattartó telepek korszerűsítésére és ellátogatunk a csicsóka-faluba.

További témáink:
– Néhány hónapon belül befejeződik a pécsi kerékpárút hálózat fejlesztése. Ezzel javulni fog a megyeszékhely és az orfűi üdülőterület között húzódó kerékpárút megközelítése is.
– Csicsóka-termelésbe, értékesítésbe kezdett egy zalai falu, ebben látják a kitörési lehetőséget.
– Megugrott a népszerű zöldségek és gyümölcsök ára a piacokon. Utánajártunk, hogy mi okozta az emelkedést és várható-e további drágulás.
– Madárinfluenza miatt 12 ezer pulykát kellett leölni egy hajdú-bihari telepen. Ez az egy eset Magyarország baromfi exportját is gyengíti.
– Bozsik gazda rovata – Az olajretek olajos magvú, egynyári, rövid tenyészidejű, keresztesvirágú növény, a mezőgazdaságban a zöldtakarmány és zöldtrágya növénye.
– Fiatal gazda sorozat. Molnár H. Boglárka – Lajosmizsei édesburgonya termelők.
– Napokon belül megnyílik a pályázati forrás az állattartó telepek korszerűsítésére.
– 4 milliárdból épül korszerű sertéstelep a füzesabonyi Pusztaszikszón.

Kép forrása: Pexels

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Hajnal-táj – Kossuth – április 15., csütörtök, 5:00

Szerkesztő: Gyarmati Péter
Műsorvezető: Gergácz Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább