Napközben: Közlekedésbiztonsági kampányt indít a HUMDA

Az április 9-i adás tartalmából.
 

Gazdijogsi néven indít komplex edukációs programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az állatvédelmi problémák megoldásához ugyanis a szemléletváltás és az oktatás is elengedhetetlen. Az ősszel induló gazdijogsi.hu online oktatási platform célja, hogy gyakorlati ismeretekkel és kellő elméleti tudással ruházza fel azokat az állattartókat, akik a jó gazda gondosságával szeretnének kutyáikról gondoskodni.

Vírusinfó – Dr. Szlávik Jánossal, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjével

“Maradj ember a volán mögött is!” szlogennel közlekedésbiztonsági kampányt indít a HUMDA. A kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy empátiával és együttműködéssel csökkenthető a közúti balesetek száma Magyarországon. Michelisz Norbert, Talmácsi Gábor és Szujó Zoltán is csatlakozott a kampányhoz.

Április 2-a volt az Autizmus Világnapja. Az autista emberek és családjaik száma évről-évre nő, még ma is akadályokba ütköznek az alapvető jogaik gyakorlásában. Az Autisták Országos Szövetségének célja, hogy az autizmus spektrum zavarban érintett személyek életének bemutatásán keresztül elérje, hogy az autista emberek számára méltó életet biztosító, szakszerű támogatást nyújtó szolgáltatások jöjjenek létre. Már elérhető a DATA applikáció az autista személyek számára. http://data.aosz.hu/ Hogy sikerült, hogyan segíti az érintetteket, mik az első tapasztalatok, el fog-e terjedni, segít-e a társadalomnak abban, hogy jobban tudjanak segíteni autista társainknak különböző élethelyzetek megoldásában? Országos Autizmus Stratégia készül. Felnőtt autista emberek ellátása, gondozása.

Hol tart az autizmussal kapcsolatos diagnosztikai és terápiás központ, amelyre a Jónak lenni jó jótékonysági akciója is gyűjtött?

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  április 9., péntek, 9:07

Szerkesztő: Cseszregi Balázs
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább