„Erős vár a mi Istenünk!”: A húsvét ünnepén tartott istentiszteleten kápolnát szenteltek

Az április 12-i adás tartalmából.
 

Jézus, a Lelkigondozó: a Feltámadott Úr találkozásai tanítványaival: mit tanulhatunk a történetekből? Gáncs Péter ny. püspökkel elemezzük a húsvét utáni, mennybemenetel és pünkösd előtti heteket Jézus, az első “Mentálhigiénés Szakember” – a téma folytatásaként ellátogatunk a Mentál Odúba: egy éves a Pestszentimrei gyülekezet lelkésze, Horváth-Csitári Boglárka menthálhigiénés szakemberáltal megálmodott lelki menedék. Ő, és szintén lelkész és ment.hig. szakember kollégája, Sághy Balázs mutatja be munkájukat, sőt: egy nagyszerű áprilisi lehetőséget is ajánlanak hallgatóink figyelmébe!

„Nagycsütörtökön és nagypénteken vitamincsomagokat szállítottak ki a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői a diakóniai intézményeinkben dolgozóknak.” – szólt hír. Azóta először jelentkezik adásunk, így most kérhettünk Prőhle Gergely országos felügyelőtől rövid beszámolót az akcióról.

A húsvét ünnepén tartott istentiszteleten kápolnát szenteltek a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat dunakeszi telephelyén, az értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézetében. A járványhelyzet miatt a kápolnában csak néhányan lehettek jelen, a lakók és munkatársak többsége hangszórón követhette az alkalmat. Hangképek Kondor Péter püspök igehirdetéséből, Gregersen-Labossa György, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat vezető lelkésze és Buda Annamária, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat intézményvezetőjének ünnepi gondolataiból.

Hallgassa meg!

Erős vár a mi Istenünk – Kossuth – április 12., hétfő, 13:30

Hallhatóan evangélikus – Stifner-Kőháti Dorottyával és Hajdú Tiborral!

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább