Napközben: Applikáció vakok számára, melynek segítségével rövidfilmek leírásait lehet elkészíteni

Az április 6-i adás tartalmából.
 

Elindult a túraszezon, a természetjáró szövetség arra kéri a túrázókat, hogy ne a felkapott utakra, helyekre menjenek, mert azok a COVID miatt tömve vannak. Ajánlatokat hallunk tőlük más, kevéssé ismert útvonalakra, illetve beszélgetünk a hamarosan megújuló természetjáró appról, ami már működik egy ideje, de ha valaki szeretné az eddig elmentett információit megtartani, regisztrálnia kell, különben törlődik. Élő: Fekete Péter, a Természetjáró Szövetség munkatársa, rip: egy sportos, kirándulós anyukával, Gécsek-Tóth Enikővel beszélgetünk az app használata közben szerzett tapasztalatairól.

A Muzsikál az erdő pályázatot újra kiírták, ahogy az elmúlt években, s a gyerekek élményeit várják írásokban, rajzokon és fotókon. Rip: Kovács B.

Vírusinfó dr. Merkely Bélával

A moszkvai oltásokról készített interjút Bartha Bernadett
Az ELMÜ – EON nevében járnak házról-házra a cég munkatársai és adatokat kérnek, – miként lehet megkülönböztetni a valódi munkatársakat a csalóktól – erről beszélünk az EON szóvivőjével

Társasházi rovat

Egy fiatalember vakok számára fejleszt egy applikációt, melynek segítségével rövidfilmek leírásait lehet elkészíteni. Aki hallgatja a kisfilmet, tisztában lesz a cselekménnyel, helyszínekkel, szereplőkkel. Ehhez keres segítőket, erről beszélgetünk vele, illetve vak édesapjával, ugyanis először neki készített ilyet, aztán ebből nőtte ki magát a kezdeményezés.

A Hétköznapi hősöknek írtak ki egy díjat a Mozdulj Alapítvány munkatársai, bárkit lehet javasolni, aki segít embertársainak.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth Rádió –  április 6., kedd, 9:07

Szerkesztő: Herczeg Tibor
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább