Kalendárium: Synesthesia – kortárs képzőművészet és tánc az online térben

A március 31-i adás tartalmából.
 

Ismét lehet jelentkezni az Esterházy Art Awardra. A pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint ezekkel a technikákkal operáló térinstallációkkal lehet indulni.

Negyedszázados jubileumot ünnepel a gödöllői királyi kastély 2021-ben, meglepetésekkel készül 25. születésnapjára Erzsébet királyné egykori kedvenc hazai tartózkodási helye.

Synesthesia – kortárs képzőművészet és tánc az online térben. Gergye Krisztián, Harangozó-díjas kortárs táncművész a Synesthesia online video-performansz sorozatban azt a pillanatot tágítja ki, amelyet egy kiállításon egy festmény szemlélésével töltünk. Koreográfiáival reflektál, kiegészít, értelmez és újraértelmez, miközben a lényegi mondanivaló a képzőművészeti alkotás marad.

A Cziffra György-emlékév keretében az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet a Cziffra Fesztivállal közös együttműködésében immár második alkalommal rendezett egy a Cziffra György munkásságát feldolgozó műhelytalálkozót. A Zongorista és az újságíró című műhelytalálkozó célja az volt, hogy elindítsák a művész korszerű életrajzi kutatását és zongoraművészi fogadtatásának feltárását, valamint megrajzolják az emigráns magyar zenészek történetét.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 31., szerda, 15:32

Szerkesztő: Gödöllei Anna
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább