Napközben: Húsvét táján a biztonságtechnikai eszközök használatát ellenőrzik majd a rendőrök

A március 29-i adás tartalmából.
 

Mit tegyen, ha adósságot örököl? Az elmúlt években egyre több az adóssággal terhelt hagyaték, a közjegyzők tapasztalata szerint tízből akár hét esetben is érintett lehet az örökös valamilyen hitellel. Az örökség azonban vissza is utasítható.

Koronavírus-infó

Katasztrófavédelem-blokk: A napokban kútba esett egy 3 éves kisfiú, akinek az életét sajnos már nem tudták megmenteni a tűzoltók. Mi ilyenkor a mentési protokoll? Hogyan kerülhető el egy ilyen baleset? Számos elhanyagolt kút van az országban, amelyek veszélyt jelenthetnek.

Országos ellenőrzéssorozatba kezd a rendőrség Húsvét táján, de most a megszokottól eltérő módon: az ittas vezetés helyett a biztonságtechnikai eszközök használatát ellenőrzik. Legyen bekötve a biztonsági öv, a motorosok viseljenek bukósisakot és a gyerekek gyerekülésben utazzanak. De milyen szabályok vonatkoznak az utóbbira? Meddig kell használni és milyet?

Sok az alaptalan sztereotípia az idősebb munkavállalók kapcsán, pedig tapasztalatukból adódóan több területen jobban teljesítenek a fiatalabbaknál. Az ötven feletti informatikusok segíthetnének például enyhíteni a munkaerőhiányt. Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért és az IFUA Horváth & Partners közös kutatásának eredményei rámutatnak arra, hogy miként és milyen pozíciókba érdemes az ötvenes korosztály tagjait integrálni az infokommunikációs szektorba, amely kapcsán a szövetség pilotprojektet is indít vállalati partnerek bevonásával.

Egy 8 országot képviselő partnerség arra keresi a megoldást, hogy miként javíthatók az 50 év feletti munkavállalók karrier lehetőségei.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 29., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább