Kalendárium: A Magyar Állami Operaház új internetes programja

A március 29-i adás tartalmából.
 

Különleges bemutatásra és összehasonlításra ad lehetőséget a Műcsarnok Kik vagyunk mi című tárlata. Fotóművészek fényképein pillanthatunk be egy-egy festőművész műtermébe, vagy portréjukat a festő önarcképével vethetjük össze. Az egykori Ady Endre-i kérdésre, hogy Kik vagyunk mi? így nagyon színes a válasz.

Csokoládés és más étkészletek, herendi tányér a sárvári vár ábrázolásával, ezüsttálak és ezüst gyertyatartók, meisseni, nymphenburgi, berlini porcelánok és sok minden más látható hamarosan új kiállításunkon. A magyar Kormány segítségével a sárvári múzeumban maradt a Wittelsbach királyi hagyaték jelentős része. A bajor kincsként ismert gyűjteményt befalazva találták meg 1952-ben, majd 1998-tól látható kiállításként a Nádasdy Várban. Mivel a hagyatékot soha nem államosították, a királyi család is igény tartott rá. Most, 22 éves huzavona után közös megegyezéssel végre rendeződött a sárvári bajor kincs sorsa.

Az OperaLive 100 ingyenes online közvetítését követően a Magyar Állami Operaház új internetes programjával szeretné közelebb hozni művészeit és munkatársait az opera és a klasszikus balett rajongóihoz. Az Alfától Operáig adásaiban az Opera együtteseinek 180 tagja, valamint alkotók és vezetők válaszolnak komoly és komolytalan, művészi és személyes kérdésekre 21 változatos témakörben, napi 3-4 percben. A videókat az Opera Facebook-oldalán, és YouTube-csatornáján lehet megnézni.

Immár negyedik alkalommal jelentkezik online térben a zalaegerszegi Gébárti Kézművesház. Természetesen a húsvét jegyében tojásdíszítést, kalácssütést és egyéb az ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozásokat is láthatnak az érdeklődők, a Nyitott Műhelygalériák Napjának online programjában.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – március 29., hétfő, 15:32

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Babucs Kriszta

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább