Volt egyszer egy unalmasnak tűnő francia fickó, aki bíróként és a semmítőszék elnökeként kereste a kenyerét. Közben felvette Savarin nagynénikéje nevét, hogy busás örökségéhez hozzájusson. A nagynéninek fogalma sem volt arról, hogy nevét az új évezredben is mindenki ismerni fogja. Ugyanis nem tudta, hogy unokaöccse nemcsak ínyenc, hanem írni is szeret a gasztronómiáról. Savarin-ről elneveztek sütőformát, sajtot, tintahalas omlettet, süteményt. Könyve pedig a gasztronómia alapműve lett. A címe: Az ízlés fiziológiája. Róla mesél ezen a héten Vinkó József.
Szellem a fazékból – Kossuth – március 27., szombat, 9:32
Szerkesztő: Gellért Gábor
Műsorvezető: Vinkó József
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.