Tanúim lesztek!: Ferenc pápa apostoli buzdítása, az Amoris Laetitia a családban megélt szeretet öröméről

A március 23-i adás tartalmából.
 

Szent József év (Bábel Balázs érsek) : Idén öt éve, hogy megjelent Ferenc pápa apostoli buzdítása, az Amoris Laetitia a családban megélt szeretet öröméről. Ezt az esztendőt a Szentatya a családok évének nyilvánította, ugyanakkor meghirdette a Szent József évet is. Március 18-án Szent Józsefről a Szent József évben címmel tartott felnőtt hittanórát Kalocsán, az Astriceum Érseki Múzeumban Bábel Balázs érsek. Beszédének részletéből kirajzolódik előttünk Mária jegyesének alakja, aki az Egyház védőszentje.

Keresztút gyerekekkel (Varjas Adrienn) : Nagyböjti lelki készületünk része szokott lenni a keresztúti ájtatosság, amelyre a járvány miatt a templomainkban számos helyen nincs lehetőség. A szabadtéri kálváriák stációi előtt azonban gyakran látunk családokat imádkozni. Vajon be lehet-e vonni a kisebb gyerekeket Jézus szenvedéstörténetének felidézésébe, és ha igen, milyen módon? Varjas Adrienn az Emmánuel Közösség tagja, gyógypedagógus, a beszélgetésünkhöz kiszínezhető stációkat hozott magával. Tőle tudakoljuk, vajon mi hozhatja közelebb a kicsikhez az olykor hosszú és számukra nehezen érthető keresztútjárást.

Sík Sándor: a keresztút. Jónás Gabriella színművész előadásában a következő állomást halljuk, Jézust keresztre feszítik.

Hallgassa meg!

Tanúim lesztek! – Kossuth – március 23., kedd, 13:30

Szerkesztő-műsorvezető: Madocsai Bea

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább