Napközben: Élhetnek-e a jó minőségű ruhák második életet?

A március 23-i adás tartalmából.
 

Míg az uniós termelőkre szigorú szabályok vonatkoznak, egy tervezet szerint Dél-Amerikából szinte bármit behozna az EU, – ettől kezdve ellenőrizetlenül kerülnének akár fertőzött élelmiszerek is a magyar boltok polcaira, hiszen teljesen más termelési előírások vonatkoznak az uniós termelőkre, mint például Brazília fölművelőire, ahol jelenleg is 27 olyan vegyszert használnak, amit az Unióban tilos. Van-e mód ellenőrzésre és milyen hatással lehet a magyar termelőkre, ha az olcsó, ellenőrizetlen élelmiszerek bejönnek az országba.
Megszólaló: Éder Tamás, az Agrárkamara elnökhelyettese és dr. Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke

Vírusinfó dr. Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával

A zártabb életvitel miatt felerősödtek az evési zavarok. Ennek egyik tipikus jelensége az anorexia.

Társasházi blokk Bék Ágnessel, ezúttal az egy hete kiírt 3 milliárdos állami támogatások részleteiről, igénylési és felhasználási feltételeiről beszélgetünk Bék Ágnessel..
A fenntarthatóbb ruhaipart támogatva indult el Egerben egy ruhabizományi részleg, ahol ruhákat lehet cserélni – vásárlás helyett. Kizárólag egyedileg átnézett, jó minőségű, újszerű ruhákat és kiegészítőket fogadnak és a tervek szerint időről időre a tudatos öltözködést segítő workshopokat szerveznek. Élhetnek-e a jó minőségű ruhák második életet, illetve lehet-e ez a fenntarható gazdaság egy része. Nem ciki-e a használt holmik vétele, illetve lehet-e ez tudatos döntés eredménye, nem csak gazdasági kérdés.
Megszólaló: Kitlei Zsófia ökotextil készítő és Tomasovszky Andrea szín- és stílustanácsadó

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 23., kedd, 9:07

Szerkesztő: Herczeg Tibor
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább