Hajnal-táj: Az egészséges életmódra való törekvés lényegesen átformálhatja az étkezési szokásainkat

A március 20-i adás tartalmából.
 

A Gulácson élő Szilágyiné Kucsera Erika szívesen fotózza a természet különleges világát, s hogy ez sikerül, azt bizonyítja az a felvétel, ami több újságban is napvilágot látott, hiszen egy fehér dám bikát kapott lencsevégre. A hivatásos vadász férje segítőtársat lát benne, hiszen az agancsok bírálatakor hasznos egy-egy jól sikerült felvétel.

Hallgassa meg!

Februártól a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége hasznosíthatja a nyolcvanas években a folyó egyik levágott kanyarulatából kialakított szolnoki Malomszögi Holt-Zagyvát. A csaknem tízhektáros holtágban intenzív halasítást terveznek, sőt még egy versenypályát is szeretnének kialakítani.

Hallgassa meg!

Az egészséges életmódra való törekvés lényegesen átformálhatja az étkezési szokásainkat, így a különböző zöldségek iránti keresletet is. A batáta, vagy más néven édesburgonya a modern konyha egyik legkedveltebb zöldségféléje, hiszen kimondottan egészséges és több módon is elkészíthető. Vajdaságban egyre többen foglalkoznak termesztésével.

Hallgassa meg!

Ne hagyjátok a templomot, a templomot és az iskolát! A költő, Reményik Sándor szavait megfogadva szépítik templomukat, és építik gyülekezeti házukat a ma együtt élő generációknak és a jövő nemzedékének a boldogi katolikusok.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – március 20., szombat, 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább