Napközben: Sok szülőnek a home office mellett meg kell oldania óvodás, kisiskolás gyermekeinek otthoni felügyeletét is

A március 17-i adás tartalmából.
 

Tanár, konyhás néni, informatikus és munkavállaló – mindez egyszerre és egyidőben. Nehéz feladat ezekben hetekben megoldani, hogy a család minden tagja, minden feladatát meg tudja oldani otthonról. Ehhez nemcsak profi szervezés, és logisztika kell, de időnként külső segítség is. Csekkek feladásától, a bevásárláson át a gyerekek korrepetálásáig számos területen és számos feladat ellátásában segítenek a Nagycsaládosok Országos Egyesületének önkéntesei az ország 70 településén.

Oltás és vakcinák – kérdések és válaszok. Tegnap, március 16-án elindult Virusinfó sorozatunk, ahol az oltással, járvánnyal és a vakcinákkal kapcsolatban kérdezhetnek Önök. A témával kapcsolatos kérdéseiket feltehetik telefonon a 06 1- 759 6790 illetve a 06 30- 759 6790 üzenetrögzítős számokon.

Március 15-e nemcsak nemzeti ünnepünk, de Fogyasztóvédelmi világnap. Mennyire váltunk tudatos fogyasztókká az elmúlt évtizedek során, mennyire alakultak át vásárlási szokásaink és hol vannak még komoly hiányosságok? A Fogyasztóvédelmi világnap kapcsán készült egy felmérés: javítás helyett csere: az informatikai cégek úgy tervezik a műszaki cikkek élettartamát, hogy egyre rövidebb ideig lehessen használni őket.

Sok szülőnek a home office mellett meg kell oldania óvodás, kisiskolás gyermekeinek otthoni felügyeletét is.

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre munkajogilag, hogy a munkáltató is elégedett legyen és a munkavállaló is? Munkaidő elszámolás, pótlékok és más munkajogi kérdések.

Március 7-ig lehetett kitölteni a kormány állatvédelmi konzultációs kérdőívét, amelyet több mint 250 ezren küldtek vissza. Nemrég elkészült a válaszok összesítése.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 17., szerda, 9:07

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Süveges Gergő

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább