Kabarématiné: Garantált jókedv hétvégén reggelente a Kossuth Rádióban

A március 13-14-i adás tartalmából.
 

Tudták azt, hogy az első állatkertek már az ókori Egyiptomban is működtek? Az első modern állatkertet a bécsi Schönbrunnban létestették Bécsben, amelyet Mária Terézia főhercegnő alapított. A világ legközvetlenebb vadasparkja Singapurban található . Nincsenek ketrecek, csak vizes árkok és üvegfalak, így egészen egyedülálló élményben lehet részük a látogatóknak. Hadházi László és Pataki Balázs egy hazai állatkert különleges eseményét mutatja be a szombati Kabarématinéban. A két gondozó: Hadházi László – Vida Péter

A brit Wanderlust turisztikai magazin 2005-ben alapította a „Világ legjobb idegenvezetője” díját, amelyet a Nepálban dolgozó Deana Zabaldo, a Mountain Madness utazási iroda munkatára is megkapott. Az utasok jellemzése szerint természetes, barátságos személyiség, szórakoztató történetmesélő. Hát történetmesélésben Maksa Zoltán is kitűnő!

Rambo a Vietnámból hazatért katona rádöbben, hogy ő az egyetlen megmaradt ember az Alpha-csapatból. Egy ijesztően közeli jövőben a mesterséges intelligenciával rendelkező számítógépek fellázadnak és az emberiség elpusztítására törekednek. Vannak köztük emberszerű krómozott csontvázra építettek. Egy ilyen a Terminátor. Az első filmet 1982-ben, a másodikat 1988-ban mutatták be. Filmélmények videjón: Az előadók: Boncz Géza – Markos György – Nádas György

A villámrandizás gyakorlatilag azt jelenti, valaki olyannal találkozol, akiről azelőtt még csak nem is hallottál. Fontos, hogy ne a levelezés alatt mélyedjen el a kapcsolat, mert akkor furcsa lesz idegenként találkozni egymással személyesen. A villámrandik világáról Kovács András Péter és Nékám Petra írta meg jelenetét, a vasárnapi Kabarématinéban az előadók: Aradi Tibor – Molnár Sándor Tamás – Murányi Tünde – Varga Ferenc József.

Szikra László hihetetlen horgász kalandjairól mesél, majd Fehér Boldizsár és Fehér Gáspár jelenetében egy hazai állomás életébe kukkanthatunk be. A két vasutas Hadházi László és Vida Péter.

Szombat:

Hallgassa meg!

Vasárnap:

Hallgassa meg!

Kabarématiné – Kossuth – március 13-14., szombat-vasárnap, 9:07

Várja Önöket a házigazda: Zsoldos László!

Tovább a műsoroldalra! >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább