Felfedező az egészségről: Post-covid szindróma

A március 16-i adás tartalmából.
 

– Post-covid szindróma – milyen súlyos és kevésbé tüneteket tapasztalhatnak a koronavírusok átesett betegek? Erről, és az egészségügyben dolgozók stresszterheléséről dr. Kanizsai Péter egyetemi docens, a PTE Klinikai Központja Sürgősségi Orvostani Tanszékének vezetője beszél.

– Relaxációs és „önegyüttérzésre” hangoló videókat készített az ELTE Pszichológiai Intézete és a Medspot Alapítvány. Megszólalók: Fülöp Emőke klinikai szakpszichológus, az ELTE Pszichológiai és Pedagógiai karának adjunktusa; Spányik András foglalkozás-egészségügyi orvos, a MedSpot Alapítvány kuratóriumának elnöke.

– Mégsem marad el az óraátállítás, ennek élettani hatásairól beszélgetünk. Megszólaló: Bódizs Róbert pszichológus, alváskutató, a SE Magatartástudományi Intézetének kutatási ig. helyettese.

– Adásunk után két nappal (az alvás világnapján) lesz az alváskongresszus, ebből az alkalomból a Magyar Alvásszövetség felmérést készített „Alváshelyzet pandémia idején” címmel. Ezt Vada Gergely, az Alvásszövetség alelnöke ismerteti.

Hallgassa meg!

Felfedező – a gazdaságról – Kossuth – március 16., kedd, 14:34

Szerkesztő-műsorvezető: Veress Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább