Napközben: A rendszeres sportolás előnyei

A március 5-i adás tartalmából.
 

A rendszeres sport nemcsak erőt és egészséget ad, de számos olyan készséget, képességet is, amelyet az élet más területein is hasznosítani lehet, például a munka és az üzleti élet világában. A Testnevelési Egyetem, az Egyenlítő Alapítvány és az EY által készített és nemrégiben közzétett kutatás szerint, például kiemelkedően fontos a sport szerepe a női vezetők üzleti sikereiben. A 232 magyar döntéshozó nő megkérdezésével készült. A válaszadók mintegy kétharmada emellett úgy véli, hogy a versenysportos múlt előnyt jelenthet egy új állásra való jelentkezéskor.

Március elsejétől megújított tantervi és vizsgakövetelményeket teljesítve szerezhetnek jogosítványt a magyar motorosok. Hogyan miként változtak a követelmények? Az elmúlt egy év hogyan, mennyire nyomta rá a bélyegét az autós és motoros jogosítványok megszerzésére? Mennyibe kerül most egy autós jogosítvány és idős embereknek meddig adható ki a jogosítvány biztonságosan?

A tavasz egyik legjellegzetesebb hírnöke a hóvirág, amely nélkül évtizedeken át elképzelhetetlen volt a nőnap. Bár a kikeleti hóvirág évek óta védett növénynek számít, azt kevesen tudják, hogy a hóvirágnak számos fajtája létezik, amelyeket akár a kiskertben is lehet termeszteni. Tavaszi virágmustra Bozsik gazda rovatában, aki a hallgatók kérdéseire is válaszol.

Ami nekünk csak néhány kattintás, másoknak a túlélést jelentheti. Civil szervezetek, egyházak számára korábban is jelentős bevételt jelentettek az adófizetők egy-egy százalékaiból befolyó összegek, feltéve, ha rendelkeztünk róluk. Most azonban talán még soha nem volt akkora szükség az 1+1 százalékokra mint idén.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 5., péntek, 9:07

Műsorvezető : Süveges Gergő
Szerkesztő: Gergácz Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább