Napközben: Új kutatóközponttal bővül a Budapesti Corvinus Egyetem

A március 1-ji adás tartalmából.
 

Friss, egészséges, megbízható a járvány idején is –a közösségi gazdaságok várják a tagokat 2021-ben. Ilyenkor tavasszal lehet tagként csatlakozni hozzájuk, ezért a Tudatos Vásárlók Egyesülete – mint minden évben – idén is összeállította a listát arról, mely gazdaságok várják az új vásárlókat.

Tökéletlenül tökéletesek, mégsem látjuk őket a boltok polcain. Egy pici hiba is elég, hogy az adott gyümölcs, vagy zöldség ne kerülhessen kereskedelmi forgalomba. A pazarlás ilyen téren nagy. Egy üzletláncban 2017 óta forgalmazzák a Perfectly Imperfect, vagyis „tökéletesen tökéletlen” elnevezésű termékeket, így az olyan zöldségeket és gyümölcsöt is át tudják venni a hazai termelőktől, amelyek az általános esztétikai elvárásnak nem felelnek meg (például kisebbek, nagyobbak, görbébbek vagy héjhibájuk van), de minőségük hibátlan és biztonságosan fogyaszthatók.

Az immunrendszer erősítését célzó kampányt indít a vöröskereszt és a dietetikusok szövetsége. A hiteles tájékoztatás érdekében a vöröskereszt a szövetséggel együttműködésben hat fő üzenetet fogalmazott meg.

Katasztrófavédelem-blokk: Miért is fontos a kémény tisztítása? A fűtési szezon végén ideális lehet egy általános karbantartás. Milyen gyakran érdemes tisztíttatni? Hol lehet kéményseprést kérni?

Stratégiai fontosságú, új kutatóközponttal bővül a Budapesti Corvinus Egyetem. Az Eurázsia Központ célja, hogy nemzetközi kutatásaival hozzájáruljon a térséggel kapcsolatos gazdasági és politikai döntések megalapozásához, együttműködéseket alakítson ki más hazai és külföldi intézményekkel, továbbá folyamatos tájékoztatást nyújtson a világ legnépesebb és leggyorsabban fejlődő régiójának aktuális híreiről.

A kínai magyar, aki Adyt szaval magyarul és aki Rejtő regényeit fordítja mandarin nyelvre.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth Rádió –  március 1., hétfő, 09:05

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább