Kabarématiné: Kőhalmi Zoltán az idegennyelv tanulás rejtelmeiről is mesél a Kabarématinéban

A február 27-28-i adás tartalmából.
 

Keserves, magányos sors a kémeké, hamar és hirtelen be is fejeződhet. Ha a külvilág megismeri a nevüket az már régen rossz. Litkai Gergely és Nékám Petra valamint Pataki Balázs kevésbé kockázatos, de mégis kettős életet élőket mutatnak be. Az előadók: Hadházi László – Vida Péter – Litkai Gergely – Csajtay Csaba.

Nézem a tv-t a sarkkörön túli világot, ahol Alaszkában egy szimpatikus család éli életét. Az anya egy ott élő ősi törzs leszármazottja, önellátók, vadásznak, halásznak. A szombati Kabarématinéban Redenczki Mária is elmeséli, hogy ő miért szereti a hagyományokat.

A ballada a romantika stílusjegyét viselő műfaj, ami több jelentésben is használatos: egyrészt a dal egy sajátos formája, másrészt a népköltészetben és a szépirodalomban az epikának egy lírai jegyeket is mutató költői műfaja. Tóth Imre Bruti egy nehéz élet bugyraiba vezet el bennünket. Akik még a segítségére lesznek: Hadházi László és Kovács András Péter.

Az amitől iskolai igazgatónőm kifutott a világba, amikor arról hallott, hogy mit lehet könnyen, gyorsan, játszva megtanulni. Szerinte semmit, mindenért alaposan meg kell küzdeni. És akkor el is érkeztünk a nyelvtanuláshoz, három hónap alatt angolul, két hét alatt németül-módszerekhez, semmit sem kell csinálnod, csak ellazulsz, és egy fülhallgatón keresztül máris a fejedbe száll a tudás. Köszöntöm Önöket! Kőhalmi Zoltán az idegennyelv tanulás rejtelmeiről is mesél a vasárnapi Kabarématinéban. Hosszas kísérletezés után megalkották azoknak az élelmiszereknek a listáját, amelyek a legkönnyebben okozhatnak függőséget. No lássuk: első a Pizza, chipsz, csolokádé, kekszek, jégkrémek, sült krumpli, sajtburger, és az üdítők. Hajdú Balázs saját függőségeiről is mesél. Tudták azt, hogy Magyarországon is voltak UFO észlelések? Az első esetben Budapestről érkeztek jelentések villogó, „ezüstös labdákról” az égbolton. Kovács András Péter még ennél is többet tudott. A szemtanú Hadházi László, a riporter Varga Ferenc József.

Szombati adás:

Hallgassa meg!

Vasárnapi adás:

Hallgassa meg!

Kabarématiné – Kossuth – február 27-28., szombat-vasárnap, 9:07

Várja Önöket a házigazda: Zsoldos László!

Tovább a műsoroldalra! >>>

Olvasson tovább