Hajnal-táj: A Magyar Falu Program indulása óta a Somogy megyei települések mintegy 9 milliárd forinthoz jutottak

A február 24-i adás tartalmából.
 

A Magyar Falu Program indulása óta a Somogy megyei települések mintegy 9 milliárd forinthoz jutottak, útfejlesztésre pedig további 6 milliárd forintot fordíthattak az önkormányzatok. Andocson többek között új bölcsőde épül, de egy pihenő parkot is kialakítanának a kegytemplom mellett. Kaposszerdahelyen utak újultak meg, de korszerűsödött az óvoda is, a tervek szerint pedig hamarosan a hivatal épületét is modernizálják.

Hallgassa meg!

Nagykanizsa példát mutat a hajléktalan-ellátás területén. Nemrég arról számoltunk be, hogy milyen speciális eszközöket szerzett be a vöröskereszt helyi szervezete. Most egy névtelen segítő egy millió forintot ajánlott fel azért, hogy a hajléktalanok téli életkörülményeit javítsák.

Hallgassa meg!

Már több, mint 120 tagja van a Biogazdák Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyesületének. A tagok összesen 2200 hektár területen gazdálkodnak. Nemcsak ebből a megyéből csatlakoztak a szervezethez, hanem az ország más térségeiből is. Az összefogás eredményeként már sikerült megoldaniuk a vetőmagvak és az imput anyagok közös beszerzését, Emellett gyakori, hogy a termékeiket közösen értékesítik. Úgy gondolják, hogy a rövid ellátási lánc kialakításában- hogy a termelőtől a fogyasztóig a lehető legrövidebb úton, a közvetítő kereskedelem nélkül jusson el az áru- fontos szerepük lesz.

Hallgassa meg!

A jelenlegi rendkívüli körülmények között, az innovatív megoldásoknak köszönhetően Magyarország legnagyobb agrárgépipari szakmai rendezvénye, az AGROmashEXPO, továbbra is a mezőgazdasági eszközök és gépek forgalmazóinak és vásárlóinak találkozóhelye lesz, idén először a virtuális térben. A kiállítás weboldalán elérhető online esemény díjmentesen lesz látogatható 2021. március 3-6. között.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – február 24., szerda, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább