Napközben: Újra lehet jelentkezni a Fedezd fel az örökséged! erdőismereti vetélkedőre

A február 22-i adás tartalmából.
 

Kisfilmsorozatban mutatja be az egyszülős családok mindennapjait, nehézségeit a gyerekek szemszögéből az Egyszülős Központ. Az animált sorozat célja, hogy az egyedülálló szülők világnapjáig, március 21-éig felhívja a közvélemény figyelmét a több százezer gyereket érintő speciális élethelyzetre.

Egy gyermekét egyedül nevelő vak apuka elkezd összerakni egy verseskötetet, megjelenteti ingyenes letölthető formátumban,majd szponzort keres a nyomtatott verzióhoz és közben színészek segítségével hangos könyvet készít álmodva arról, hogy talán eljut ez az anyag minél több emberhez, kicsit segíthet a fogyatékosok társadalmi beilleszkedésén és közben valamit hagy maga után kislánya számára is. Egy másik látássérült féri közben évek óta azon dolgozik, hogyan tudja akadálymentesebbé tenni a digitális világot a vakok és gyengénlátók számára és új projektbe vágott: hetilapokat tesz elérhetővé akadálymentesen. Kecskeméten pedig sorozat indul, amelyben megmutatják, hogyan is lehet vakon főzni.

Katasztrófavédelem-blokk: Nem sokáig töprengtek a nyergesújfalui tűzoltók azon, hogy van-e még dolguk annál a családnál, amelynek élete komoly veszélybe került januárban. Egy nap leforgása alatt kerítettek kályhacsövet, ágyat, ruhát, kiscipőket, tüzelőt, hogy legyen mi mellett melegednie az egymást nagyon szerető, de nagy szegénységben élő családnak.

A tavaszi félévben folytatódik a Tanítsunk Magyarországért! program. A programban már mintegy 4500 ember vett részt: 6-8. osztályos gyerekek, valamint az őket mentoráló egyetemisták és vállalatok. Célja, hogy segítsen a kistelepüléseken élő, tanuló gyerekeknek a pályaválasztásban, a középiskolai továbbtanulásban.

Újra lehet jelentkezni a Fedezd fel az örökséged! erdőismereti vetélkedőre, ami idén az erdők láthatatlan értékeit és titkait járja körbe. Az Országos Erdészeti Egyesület által ötödik alkalommal meghirdetett verseny hagyományosan online keretek között zajlik, így a jelenlegi járványhelyzetben is biztonságosan megrendezhető.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – február 22., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább