Hajnal-táj: 200 éve indult a magyar cirkusz dinasztia

A február 15-i adás tartalmából.
 

Egy újabb visszataszító vágóhidat zárt be a Nébih, ezúttal a Hajdú-Bihar megyei Létavértesen vonták be ideiglenesen egy marhavágóhíd működését. Az akció egy országos ellenőrzés-sorozat része, amelynek során a hazai szarvasmarha vágóhidakat vizsgálják meg a szakemberek. Szerencsére az intézmények legnagyobb része nem kifogásolható, viszont a néhány negatív példa igazán elborzasztó.

Hallgassa meg!

200 éve, 1821-ben indult a cirkusz dinasztia. Akrobaták, állatidomárok. A lovas akrobatika a család védjegyévé vált. Generációk során örökölték a tudást, fejlesztették a technikát. 1985-ben alapította Richter József az ország legnagyobb utazó cirkuszát: Magyar Nemzeti Cirkusz.

Az „Ahol jó élni„ sorozatunkban ezúttal a Heves megyei Aldebrőre látogatunk. Az utóbbi időszakban megnőtt az érdeklődés a település iránt. Főként a fiatalok szeretnének ide költözni.

Hallgassa meg!

Napelempark épül Veszprém megyében. Új, 5000 háztartást ellátni képes napelemes erőmű épül az Öskü melletti ipari körzetben.

Hallgassa meg!

Mától (hétfőtől) gyorsabban érkezik a segítség a térség településeire ugyanis Villányban megkezdi működését a több mint kétszázmillió forintból épült tűzoltóőrs. Ezzel jelentősen csökkent Baranyában azon települések száma, ahová csak hosszabb idő alatt érkeznek ki a tűzoltók.

Hallgassa meg!

Áron alul tudják csak értékesíteni a vajdasági gazdák a bárányokat és a juhokat. Kínálati piac van.

Hallgassa meg!

A Felső-Tisza és mellék folyóinak vízgyűjtőjében a szibériai hideg hatására megszakadt a csapadék utánpótlás, a folyók nem áradnak. Az újabb jelenség a jegesedés, rövidesen zajlás figyelhető meg.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – február 15., hétfő, 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Gyarmati Péter

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább