Napközben: Tartósan hidegek a nappalok és az éjszakák

A február 15-i adás tartalmából.

– A munkavállalók és munkáltatók számára is előnyösek a helyi foglalkoztatási együttműködési paktumok, amelyek Pest megyén kívül számos vidéki településen futottak és a mai napig futnak is. Hiába a helyismeret, a munkát keresők sokszor nem tudják, hogy a közelükben mely cégek keresnek munkaerőt. De a paktumok feladata nem merül ki ennyiben: képzéssel, mentorálással és utánkövetéssel is segítik a munkaerőpiacon nehezen elhelyezkedő embereket.

-100 éves a Vöröskereszt Ifjúsági Szervezete. Olyan tevékenységek kötődnek a nevükhöz, mint az Országos Elsősegélynyújtó Verseny, a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat, vagy a Bázisiskola-és Óvoda Program. De még az Anyák napja hazai meghonosítása is nekik köszönhető.

– Tartósan hidegek a nappalok és az éjszakák. Hogyan segíthetünk a kint fagyoskodó hajléktalanokon? Hová tudnak menni?

– Három nagyszabású, szívbetegségekkel foglalkozó kutatás is arra az eredményre jutott, hogy a kávéfogyasztás védi a szívet, és csökkenti a szívelégtelenség esélyét. De hogyan alakulnak a kávéfogyasztási szokásaink? Hogyan tudunk otthon jó kávét főzni? És hogyan kell jól kóstolni?

– A Kossuth Rádió riporterét menti a Hunor mentőszervezet! Az Országos Katasztrófavédelem hivatásos nehéz kutató-mentő egysége kötéltechnikai gyakorlatot tart Kaposváron az Esterházy hídon. Munkájukat segítve Báthory Gyöngyvér vállalja a mentésre váró hölgy szerepét és a hordágyból jelentkezik.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – február 15., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő

Tovább a műsoroldalra >>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2021/02/150192669_1073721179772981_3123677818659834267_n-e1613386708436.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább