Napközben: A biztonságos internet napja

A február 10-i adás tartalmából.
 

Bekerült a BTK-ba, ettől az évtől pozitívan változnak a áldozattá vált kisgyermekek meghallgatásának körülményei. Az izlandi „Barnahus” módszer Szombathelyről indult, és megakadályozza, hogy az egyébként is sérült gyermeket újabb trauma érje az eljárás idején. Ezzel párhuzamosan a fővárosban és több városban nyílnak ilyen gyermekbarát intézmények és szobák – ezekről is beszélünk.
Megszólalók: Farkas Eszter TEGYESZ kihallgató központ vezető, Németh Ágnes ORFK r.ezredes, Reményik Borbála Kék-Vonal Gyermekkrízis

Közutas életét veszélyeztette egy autós, tolatnak a békéscsabai új körforgalomban, és a biciklis is egyre több az utakon. Hogyan viselkedünk egymással, ér-e valamit a közutas kampány, hogy figyeljünk jobban? Mire készüljön egy fővárosban télen bicikliző?
Megszólalók: Pécsi Norbert Magyar Közút, Halász Áron, Magyar Kerékpáros Klub szóvivő

Minek a tollhoz használati útmutató? Közben egy porszívóhoz érthetetlen magyar szöveg érkezik Kínából? Az új szabály szerint mindenhez kell majd útmutatót mellékelni, de közben a netes kereskedelemben még mindig nincs szabályozott gyakorlat. Mit lehet tenni? Hol lehet panaszkodni, ha fogyasztóként nem tájékoztattak megfelelően?
Megszólaló: Baranovszky György FEOSZ-elnök

Alkoholos kávé reggelire? Reklámozhat-e gyerekek előtt ilyet egy influenszer? Mi vontakozik rá, vonatkozik-e rá egyáltalán valami? Két népszerű énekes esett egymásnak a neten, és mindezt gyerekek százezrei követik. Van-e erkölcsi felelősség – a biztonságos internet napja után vagyunk éppen…
Megszólaló: Guld Ádám médiakutató

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – február 10., szerda, 9:07

Szerkesztő: Bicsák Eszter

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább