Hajnal-táj: A Mátrafüredi Harkályház programja - Mátra Kincsei

A február 7-i adás tartalmából.
 

A Kárpát-medence gazdag természetvilágának megismerését szolgálja a Mátrafüredi Harkályház programja, amelyet a Mátra Kincsei néven hirdettek meg, és amely nem csupán az Északi-középhegység kitüntetett helyének, de kinek-kinek a lakóhelyén is felfedezni valót kínál. A Karancsalján élő fiatalok természetismereti foglalkozásai a mátrai versenyben való jó szereplést, hanem a lakókörnyezetük természeti értékeinek megóvását is szolgálja.

Az elmúlt évek során a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság több pályázati forrásból is bővítette nyílt vadkamera rendszerét. A vadkamerák elsősorban a fokozottan védett nagyragadozó fajok állományát figyelik, az így készült felvételeket pedig rendszeresen hozzáférhetővé teszik a nagyközönség számára.

Az újjáépített Nemzeti Kegyhely egységes arculatába illeszkedő, visszafogott, földszintes, télen is fűtött épülettel bővült Mátraverebély-Szentkút. Az új létesítményt a magyar és a szlovák ferences rendtartományok együttműködésében, egy határon átnyúló pályázati támogatás felhasználásával építették fel. A Csend Háza az elcsendesedni vágyó látogatóknak készült – elvonulási lehetőséget és közösségi együttlétet is biztosítva a zarándokoknak, turistáknak.

Ma kezdődik a Házasság Hete. A rendezvénysorozatot jelentősen befolyásolja a járványhelyzet ám a szervezők kissé szerényebb formában ugyan, de készülnek programokkal. Nagykanizsán például Házas Misét szerveznek, amely sokkal több lesz, mint egy hagyományos szentmise.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – február 7., vasárnap, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább