Napközben: Ingatlanpiac és vásárlás

A február 5-i adás tartalmából.
 

A járvány átírta a szervátültetések menetét is. 2020-ban összesen 320 szervátültetés történt Magyarországon, 89 szerv külföldről érkezett magyar beteg részére, 2020. december 31-én több mint 1400-an szerepeltek szervtranszplantációs várólistákon. Hogyan működik most a rendszer, ki lehet donor és milyen az élet szervátültetés után?

Jelentős drágulás, óriási kereslet, majd megtorpanás, és némi csökkenés most pedig ismét élénkülés tapasztalható az ingatlan piacon. Elsősorban a vidéki térség iránt nőtt meg az érdeklődés. Ingatlanpiac és vásárlás.

Finom, édes és általában messziről érkezik. Kivéve akkor, ha kalandvágyó kertészkedők itthon is belevágnak a termesztésébe. De hogyan lehet itthon banánfát termeszteni? ¼ 11 után jön Bozsik gazda, aki hallgatóink kérdésére is válaszol.

Újabb fejezetéhez érkezett folyóvizeink hulladékhelyzetének feltérképezése. A Tiszai PET Kupa kutatás-fejlesztési programjának részeként, most három olyan GPS jeladóval felszerelt műanyag palackot indítanak útjukra a szakemberek. Hogyan lehet felhasználni az így kapott adatokat a folyók védelmének érdekében?

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – február 5., péntek, 9:07

Szerkesztő: Gergácz Anikó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább