Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Elkezdődött a síszezon

A január 30-i adás tartalmából.
 

– Izgalmas leletanyagra bukkantak a régészek Tiszaug közelében, az új híd építése alkalmával. Egy őstulokszarv utal arra, hogy már 6-7 ezer évvel ezelőtt, az újkőkorban is laktak ott emberek. Majd a történelmet végig kísérve a török háború pusztította el a falut. Egy megtalált pénzérme pedig több bűncselekményre is utal.

Hallgassa meg!

– A magyar kormány keleti nyitás politikájának egyik kézzel fogható helyszíne lesz Fényeslitke széles- és normál nyomközű vasúti pályaudvara. Itt épül meg az a szárazföldi konténer terminál, amely XXI. századi technikával, technológiával bonyolítja le a forgalmat Kína, Oroszország, Kazakisztán és Olaszország, Németország, valamint Franciaország között.

Hallgassa meg!

– Elkezdődött a síszezon. Rengetegen keresik fel a Mátraszentistváni Síparkot és a Kékestetőt. Az utóbbinál hazánk leghosszabb sípályája, a Mátrában pedig számos pálya és panorámalift várja a sportolni vágyókat.

Hallgassa meg!

– 2020-ban – részben a koronavírus-járvány korlátozásainak következtében is – a korábbiaknál eredményesebb évet zárt a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Ezt követően döntött úgy a nagyrészt a tó menti önkormányzatok tulajdonában lévő társaság, hogy az öt Tisza-tó környéki kórháznak 500, éves horgászjegyet adományoz, több mint 15 millió Ft értékben.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – január 30., szombat, 5:00

Szerkesztő – műsorvezető: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább