Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Mezőcsáton 500 fát ültettek el októberben

A január 27-i adás tartalmából.
 

Mezőcsáton, ebben a borsodi kisvárosban 500 fát ültettek el októberben. Egyrészt a város főutcáját övező díszfákat, másrészt gyümölcsfákat. Ez utóbbi termését a saját napközis konyhájukon tervezik felhasználni.

Hallgassa meg!

Száztízezer sebespisztráng-ikrában indult meg az élet a Szalajka-völgyben. A szokatlanul meleg időjárás – az elmúlt decemberben ritkán voltak fagyok, ám előfordultak tíz Celsius-fok fölötti hőmérsékletek is – miatt a mostani szezonban később kezdődött a pisztrángok szaporítása Szilvásváradon.

Hallgassa meg!

Egy speciális fejlesztés segítségével a Győr-Moson Sopron megyében horgászók számára mostantól hozzáférhetővé vált egy olyan adatbázis, amely nemcsak az adott térségben található horgászvizeket, az azon a részen fogható halfajtákat, hanem az ún.kímélő- valamint a természetvédelmi területeket is feltünteti azzal együtt, h melyik víz melyik halgazdálkodó szervezethez tartozik. Emellett egy országos fejlesztés segítségével – egyre több egyesületnél elérhető már az online jegyvásárlás is.

Hallgassa meg!

Az integráció ellenére bővült a szakkínálat a keszthelyi Georgikonon. A Szent István Egyetem keszthelyi campusán újra elindítják a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzést és folytatódik több jól bevált szak oktatása is. Az agrárszakok iránt általában is kisebb az érdeklődés, éppen ezért a szakma feladata, hogy közösen tegyék népszerűbbé ezeket a képzéseket.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – január 27., szerda, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább