×

Napközben: Ingyenessé vált sok állami ügyintézési folyamat

A január 26-i adás tartalmából.
 

Ingyenessé vált sok állami ügyintézési folyamat, Bartha Betti foglalja össza a fontosabb tudnivalókat a Pénzügyminisztérium munkatársa segítségével.

Sok boltban rosszul jelölik az árakat, az ellenőrzések után jelentős bírságokat osztottak ki – vajon mindez tudatos megtévesztés vagy figyelmetlenség? A tavalyi év tapasztalatairól beszélünk a Baranovszky Györggyel a fogyasztók oldaláról, Riporter: Vámos György, aki a boltok szempontjait képviseli.

Az otthonszülésről beszélünk egy orvos-bábával és egy dúlával, hogy milyen helyzetekben indokolt és milyen feltételek között megvalósítható, hogy otthoni körülmények között jöhessen világra egy kisbaba. Riporter: B. Tóth Erika készített beszélgetést egy nemrég szült fiatal párral.

Elindul a társasház-blokk, mostantól minden kedden megbeszéljük a legfontosabb, vagy legtöbbeket érintő problémákat. Ezúttal a fertőtlenítés kérdéséről beszélünk, ugyanis a takarítási szerződéseket módosítani csak közgyűlési határozattal lehet, azt viszont nem lehet összehívni a covid miatt. Riporter: Pilisy Csenge
Megszólaló: Dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete elnöke

Kátyúbiztosítás praktikumai – lévén a tél végével egyre több a kátyú – hogy juthatunk a pénzünkhöz az út kezelőjétől, és mikor lesz jelentősége a biztosításnak. Riporter: Pilisy Csenge.
Megszólalók: Németh Péter, a CLB Független Alkuszcég kommunikációs vezetője, dr. Herpy Miklós közlekedési szakjogász

Egerben már a turistaszezonra készülnek, folyamatosan újítják a várat, ennek része a Varkoch-kapu újraépítése. Riporter: Pilisy Csenge

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – január 26., kedd, 9:07

Szerkesztő: Herczeg Tibor
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább