Hajnal táj: Informatikai mérnökből lett díjazott méhész

A január 23-i adás tartalmából.
 

Fodor Csaba informatikai mérnökből lett főállású, s immár aranyérmekkel díjazott méhész. Virágzási szezonban Palócföld szívéből, a Karancs-hegy mellől indul méheivel vándorútjára. A tavalyi esztendő időjárása nem kedvezett a méhészeknek, de az idei évre nagy várakozással tekint.

Hallgassa meg!

Nem maradnak élmények nélkül a Keszthely történelmét kedvelők. Városi sétára invitálja az érdeklődőket a Keszthelyi Kalauz Időutazók Részére c. kiadvány, amit a Helikon Kastélymúzeum jelentetett meg. A kötet célja, bemutatni a Balaton parti város történelmének aranykorát és azt, ami ebből ma is látható.

Hallgassa meg!

Az északi határszéli településen, Somoskőújfaluban apa és fia sok időt tölt közös kis műhelyükben, ahol hasznavehetetlen, máshol már kidobásra ítélt berendezések is életre kelnek a kezük nyomán. A cukrász nagymama pedig a maga sütötte finom süteményekkel ösztönzi a közös munkát.

Hallgassa meg!

Nem mindennapi technológiával bővíti pincéjét az egyik bormanufaktúra az egri Szépasszony-völgyben. A családi vállalkozás beruházásával bővülnek a szolgáltatások Eger legkedveltebb turisztikai központjában. Így ki tudják elégíteni azt az egyre növekvő igényt is, hogy az újszülöttek számára 18 évig, a nagykorúságukig tárolják a születésük évében készült borokat.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – január 23., szombat, 5:00

Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább