Kalendárium: Dokumentumfilm készült a Himnusz regényes története címmel

A január 22-i adás tartalmából.
 

A Himnusz legismertebb, legtöbbször hallott költeményünk, mégis, értelmezéséhez több félreértés kapcsolódik. A Himnusz szakrális-spirituális és nemzeti értékeinek értelmezéséről Cs. Varga István József Attila-díjas irodalomtörténészt, kritikust, szerkesztőt kérdezzük.

Dokumentumfilm készült a Himnusz regényes története címmel.

„Himnusz – A magyar nép imái” címmel Kósa Klára keramikusművész tavaly szervezett egy kiállítást a Pesti Vigadóban, most megjelent a kiállítás katalógusa. A himnuszokról és a magyarok imáiról Kósa Klárával beszélgetnénk.

Szegedi KultúrKörKép, Költésztünk, évszázadaink- irodalmi összeállítás

A szatmárcsekei Kölcsey Emlékház bemutatása, napi aktuális megemlékezés

Debreceni ünnepi koncertet láthatunk a magyar kultúra napja alkalmából, a Zeneművészeti Kar tanárai és tanítványai Kodály, Liszt, Erkel, Bartók, Kocsár, Hidas műveket játszanak. Ingyenesen követhető a Kölcsey Központban rögzített online koncert.

Kodály Zoltán: Galántai táncok

A Palóc Társaság 25 éve ír ki a történelmi Magyarország fiataljai számára a szülőföldhöz való kötődésről szóló pályázatokat, célja a szülőföld iránti hűség erősítése, a magyarságtudat elmélyítése a felnövekvő magyar ifjúságban, az anyanyelvi képességek fejlesztése.

Online különlegességekkel; exkluzív virtuális tárlatvezetéssel és könyvbemutatóval készül a Magyar kultúra napján a Magyar Nemzeti Múzeum.

Operettparádé előzetes.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – január 22., péntek, 15:32

Szerkesztő: Szegheőné Gödöllei Anna
Műsorvezető: Babucs Krisztina

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább