Hajnal-táj: Szőlőmetsző napokat rendez az egri Eszterházy Károly Egyetem

A január 22-i adás tartalmából.
 

Speciális megoldást találtak Nagykanizsán azoknak a hajléktalanoknak, akik a nagy hideg ellenére sem hajlandóak bemenni a szállóra. Tíz darab, úgynevezett mobil iglu sátrakat szerzett be az önkormányzat, amely adott helyzetben megvédhet a hidegtől. A kezdeti tapasztalatok jók.

Hallgassa meg!

Ismét elöntötte a szennyvíz Lőrinci külterületét, emiatt felmérhetetlen a környezeti pusztítás a területen. A szennyvíz a talajvízzel keveredik. Gond az is, hogy az aknákba egyes felelőtlen emberek oda nem való dolgokat helyeznek: rongyot, háztartási hulladékot, sőt elhullott állatok tetemeit. Több környékbeli településen ki kellene cserélni a vezetékhálózatot.

Hallgassa meg!

Dr. Nagy István agrárminiszter Nyíregyházán az agrár szakképzési centrumoknak erőgépeket, pótkocsikat adott át, hogy a képzésekben a legmodernebb, digitális rendszerben működő gépeken tanuljanak a diákok, hiszen a mezőgazdasági munkavégzés elképzelhetetlen nélkülük és ezekhez értő fiatalokra van szükség.

Hallgassa meg!

A Vince naphoz kapcsolódóan szőlőmetsző napokat rendez az egri Eszterházy Károly Egyetem. Magyarországon először itt tart gyakorlati bemutatót a világhírű szaktanácsadó cég, a Simonit & Sirch. A kurzusra az ország több borvidékéről jelentkeztek termelők.

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – január 22., péntek, 5:00

Szerkesztő: Papp-Nánási Gabriella

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább