Napközben: Megszaporodtak az utóbbi években a gyűlölködő kommentek az online felületeken

A január 18-i adás tartalmából.
 

Megszaporodtak az utóbbi években a gyűlölködő kommentek az online felületeken. Miért válnak egyesek arctalanul vállalhatatlanul gorombává? Miért támadnak másokat a közösségi felületeken? Mi az, amit egy közszereplőnek még le kell nyelni, de egy magánembernek már nem? Hová fordulhat segítségért az, akit online támadnak? És milyen lehetőségek vannak az online becsületsértés és rágalmazás szankcionálására?

Szemét, dögszag, rovarinvázió. Két egri társasház ügyével foglalkozunk, ahol egy-egy lakó élhetetlenné teszi a környezetét a felhalmozott szemét és az annak okán kialakuló bűz miatt. Mit tehetnek a szomszédok, ha a finoman szólva is bogaras lakó élhetetlenné teszi a környezetét és a lakásuk közben teljesen leértékelődik?

Katasztrófavédelem-blokk: Tartósan hideg lesz a napokban, így befagyhatnak a tavaink. Mikre kell figyelni a jégen sportolásnál? Mik a veszélyek? Hogyan zajlik a mentés?

A járvány új trendeket hozott a munkaerőpiacon. Hogyan változtak az elvárások a jelöltekkel szemben, mit gondolnak az otthoni munkavégzés jövőjéről a munkáltatók, és mi várható 2021-ben?

„A népzene – és az egész népi műveltség – csodája az, hogy egyszerre ad örömöt a kisgyereknek, kihívást a kiskamasznak és egész életén át vigaszt a felnőttnek. Ezért adhat a gyereknek hiteles és egyben követhető mintát a felnőtt zenélése, alkotása, és ezért érezheti saját teljesítményének a minta követését a gyerek”. Juhász Zoltán népzenész szavai ezek, melyeket a most megjelent Anyanyelvű kultúra, nemzeti azonosság, művészettel nevelés c. kötet előszavában vetett papírra. Hogyan építhető be a népi kultúra az oktatásba? Milyen példák vannak erre Magyarországon? Milyen kapaszkodót nyújt ez a könyv?

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Napközben – Kossuth – január 18., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább