Kabarématiné: Űrturizmus

A január 16-17-i adás tartalmából.
 

Charles Simonyi magyar származású amerikai szoftverfejlesztő és üzletember is volt már űrturista. És mi lehet a jövő? A Gateway Alapítvány száz személyes űrszállodát tervez. A Földön kívüli hotel vendégkörét hetente cserélnék, a létesítménybe saját üzemeltetésű konyhát is terveznek. Kőhalmi Zoltán néhány vargabetű után említést tesz a technikai fejlődésről és az űrturizmusról is a szombati Kabarématinéban. Dubai az arab világ Szentendréje – hallhatják a következő jelenetben. A város legnagyobb attrakcióija a híres Pálma-sziget , aztán a Burj Khalifa, Dubai 828 méter magas és 160 emeletes jelképe . Állítólag Dubaiban – a sajátos részletekről meghallgatják Aradi Tibort és Murányi Tündét.

Avantgárd művészek célja a lázadás, a hagyományos művészeti formák felbontása és új kifejezésformák keresése. Tóth Imre Brutinak is elege lett a klisékből, bátran változtatott…

Schwajda György Legényanya című filmjében Rátóton minden férfit – a tanácselnök után – Bélának hívnak. De hogy nincs új a nap alatt, ezt erősíti Szikra László is, aki egy szép családi történetet oszt meg velünk a vasárnapi Kabarématinéban.

Tudták azt, hogy a 19. század utolsó éveiben Vikár Béla Európában elsőként használta a fonográfot népzenei gyűjtésre? Nyomában Bartók Béla, Kodály Zoltán és tanítványaik több mint 4500 fonográfhengernyi népzenei anyagot rögzítettek a 20. század elején. De hogyan és mire emlékeznek majd 2065-ben? Erről írta meg jelenetét Sinkó Péter, amelynek előadói: Hernádi Judit – Gálvölgyi János. Tudták azt, hogy 100 emberből csak 8 képes arra, hogy betartsa az újévi fogadalmait? A férfiak 22 százalékkal gyakrabban tartanak ki, mint a nők a nőknél viszont 10 százalékkal nagyobb esélye a sikernek, ha nyíltan beszélnek a fogadalmukról. Hogy Redenczki Mária melyik kategóriába tartozik, az is kiderül.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Kabarématiné – Kossuth – január 16-17., szombat-vasárnap, 9:07

Várja Önöket a házigazda: Zsoldos László!

Tovább a műsoroldalra! >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább