Hajnal-táj: Ezen a hétvégén tartják a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását

A január 16-i adás tartalmából.
 

– Ismét megnyílt a Pacséri Gyógyfürdő Vajdaságban. Az észak-bácskai körzetben található létesítmény egyedülálló a régióban. A fedett fürdőben lévő ülőmedencék mellett akár még a szabadtéri termál tóban is megmártózhatnak a fürdőzni vágyók. A gyógyfürdő valamivel több, mint egy hónapon át volt zárva, betartva ezzel a koronavírus-járvány miatt ajánlott állami intézkedéseket.

– Felmásznak a konyhaasztalra, belemásznak a mosdókagylóba, harcolnak az utolsó falatokért is egymással azok a kis leopárdkölykök, amelyeket a gyöngyösi állatkert egyik gondozója a lakásában nevel, egy kutya és két macska társaságában. A vírushelyzet miatt kénytelen volt hazavinni a kicsiket, mert csak tőle fogadják el az ételt. A kölykök pótmamájával beszélgetünk.

– Egyedülálló látványosság várja egész évben a Dél-Balatonra érkező vendégeket. A tótól csupán néhány kilométerre, a Kerekiben található Madárkertben mintegy 11 ezer négyzetméteren közel 300 pompás színezetű, különleges madárban gyönyörködhetnek a látogatókat. A vírushelyzet miatt a létesítmény egyelőre nem látogatható, de a tulajdonosok abban bíznak, hogy nyáron újra fogadhatnak érdeklődőket.

– Ezen a hétvégén tartják a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását. A 18. Országos Sasszinkront a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei, a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve végzik. Az adatokból a populáció változásait tárják fel.

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – január 16., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább