Napközben: Hová mehetnek idén a téli sportok szerelmesei?

A január 11-i adás tartalmából.
 

A tél a hegyekben bejelentkezett hazánkban is, de a téli sportok szerelmesei hová mehetnek? Milyen pályák nyitottak ki Magyarországon? És mik a kilátások a jövőben az európai síterepeken? Erdélyben magyar állami támogatással nyílt meg egy sípálya.

Magyarok is segítenek a horvátországi földrengés okozta károk enyhítésében. Segélyszállítmányok érkeztek az Országos Katasztrófavédelemtől, illetve a Magyar Református Szeretetszolgálattól is. De mik a horvát földrengés okai? Miért érezhettük itt is? Még mindig vannak utórengések, meddig lehet ezekre számítani?

A kkv-k fele családi vállalkozás, amelyek jelentős része számára a következő évek legnagyobb kihívása a generációváltás lehet. A többség nincs felkészülve az átadásra sem stratégiával, sem a céges- és lelki ügyek tekintetében – olvasható a BGE friss kutatásában. Mik a fő okai annak, hogy a családi vállalkozások zöme nem éli túl a generációváltást? Milyen külső segítséget lehet kérni? Hogyan lehet tudatosan készülni a stafétabot átadására?

Publikálták a főszervezők a 2021-2022. évi Közétkeztetési Szakácsverseny hivatalos kiírását. A megmérettetésére 2021. március 19-ig jelentkezhetnek az innovatív szellemiségű csapatok. A feladat ezúttal valamely magyar tájegység hagyományos farsangi ételsorának elkészítése lesz, melyhez kötelező alapanyagként a sütőtököt is fel kell használniuk a versenyzőknek.

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – január 11., hétfő, 9:07

Szerkesztő: Gécsek-Tóth Enikő
Műsorvezető: Horváth Ágnes

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább