×

Kabarématiné: Nemzetiségek sztereotípiái

A január 9-10-i adás tartalmából.
 

Az angolok hidegek és ridegek, a németek túlságosan is precízek, a franciák fenn hordják az orrukat. És a kínaiak? Hangosan beszélnek, tolakodnak és csak a pénz érdekli őket. Ezek azok a sztereotípiák , amelyek elsőre beugranak, ha a kínaiakról van szó. Mivel Kínában számtalan dialektust beszélnek, és gyakran mi sem vagyunk a kínai nyelv zsonglőrei , sokat segíthet a nem nyelvi kommunikáció. Az még furcsább helyzet, ha két kínai egy vitás helyzetet magyarul szeretne megoldani. Például azt, amikor két kocsi összekoccan. A Kabarématiné szombati adásának jelenetét Maksa Zoltán, maga a szerző és a keleti nyelvek másik nagy tudósa Varga Ferenc József adja elő.

Előrebocsátom , nem a tisztítószerről lesz szó. Az ultrák a sportklubokat, de főként labdarúgó csapatokat támogató szurkolói csoportok. Magyarországon az első ilyen Kispesten jelent meg 1991-ben ULTRA RED BOYS néven. No és meg kell említenünk még a Lujzavárosi sportembereket. Tóth Tibor jelenetének szereplői: Bezerédi Zoltán és Vida Péter

A Woodstocki Zenei és Művészeti Vásárt , másképpen Woodstocki Fesztivált 1969. augusztus 15-18. között rendezték az Amerikai Egyesült Államokban White Lake-ben, Sullivan megyében. Az esős hétvégén, a szabad ég alatt harminckét előadó és zenekar lépett fel mintegy 500 000 néző előtt. Mondhatjuk, ez egy nagy buli volt! A Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai egy ennél kisebb, de annál maradandóbb élményt nyújtó eseményről számolnak be.

A munkamánia elszenvedője a pozitív érzések mellett a pszichikai-fizikai kimerülés állapotát éli át. A vasárnapi Kabarématinéban az is kiderül, hogy nem csak elfáradunk, hanem fáj a fejünk, rossz a kedvünk, sőt még hányingerünk is kialakulhat. Hollandiában a “szabadidő neurózis” a lakosság 3 százalékát érinti. Ők fizikailag is betegek lesznek hétvégén és szabadság alatt, amint abbahagyják a munkát. Próbálnak ugyan pihenni, de hiába. Aradi Tibor és Varga Ferenc József kiválasztott néhány olyan foglalkozást, amelyeket még otthon sem tudnak abbahagyni. Markos György 1971-1974 között a Thália Színházban játszott, majd 1974 és 1982 között főleg külföldön szerepelt. 1982-ben benevezett a Magyar Rádió Humorfesztiváljára, ahol Nádas Györggyel fellépve óriási sikert aratott, melyből szinte természetszerűleg adódott, hogy duóként folytatták pályájukat. Vasárnap egy szülő-gyerek beszélgetés garantálja a jó hangulatot, ahol az apuka Nádas György, a türelmes fiú Markos György.

Szombat:

Hallgassa meg!

Vasárnap:

Hallgassa meg!

Kabarématiné – Kossuth – január 9-10., szombat-vasárnap, 9:07

Várja Önöket a házigazda: Zsoldos László!

Tovább a műsoroldalra! >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább