Kalendárium: A Gondolatindító kiadásában jelent meg Haramza Kristóf: Tanúságtevők c. könyve

A január 7-i adás tartalmából.
 

Debrecenben jelentős veszteségeket szenvedtek az intézmények, sok álmukat nem tudták valóra váltani, de ezzel együtt több mint 15 milliárd forintos beruházással elindult a Csokonai és a Latinovits Szinház beruházása. Milyen lesz a kilábalás 2021-ben?

A Gondolatindító kiadásában jelent meg Haramza Kristóf: Tanúságtevők c. könyve, mely az egyházi, kulturális,művészeti élet jeles képviselőivel közöl beszélgetéseket.-határon innen,s túl. A könyv egy mai fiatal szempontjából kérdezi beszélgetőtársait a kor kihívásairól, hitről, példaképekről, hivatásról,pályakezdésről, függőségekről.

A díszlettervezőnek igazodnia kell a színdarabhoz, saját korához és a produkció jellegéhez is, hogy hitelesen támassza alá a mű mondanivalóját. A színészek igényeit, a mozgásteret, a színpadkép arányait és a produkció anyagi kereteit is figyelembe kell vennie. Dósa Csilla az egri Gárdonyi Géza Színház munkatársa nem csak az előadások nagyléptékű hátterét készíti el, de különleges tortákat is tervez.

Kilenc kurátor által kiválasztott kilenc művész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők azon a kiállításon, amely Egy időben – Stúdiólátogatások címmel szerdától látható a Műcsarnokban. A párbeszéd lehetőségét is kínálva megjelenik a festészet, a grafika, a szobrászat, a fotográfia, valamint a videó- és installációs művészet is a kiállításon, ahol a többnyire a pályájuk derekán járó művészek mutatkoznak be.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – január 7., csütörtök, 15:32

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Babucs Krisztina

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább