Kalendárium: Húszéves születésnapját ünnepelte nemrég a Turay Ida Színház

A január 6-i adás tartalmából.
 

– Idén Magyarországon hivatalosan Emlékév keretében ünnepeljük Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulóját, amit az UNESCO nemzetközi szervezete is felvett a közös évfordulók sorába.

– Vízkereszt, az epifánia napja. Az Epiphania Domini jelentése: az Úr megjelenése. Az egyik legősibb keresztény ünnep, amely Jézus Krisztus megjelenésének, kinyilvánulásának momentumait kapcsolja egybe.

– A Nemzeti Összetartozás Éve programsorozatához kapcsolódva nagyszabású táncszínházi bemutatóra készült decemberben a Duna Művészegyüttes a centenárium apropóján, de a premiert többször is el kellett halasztaniuk.

– Húszéves születésnapját ünnepelte nemrég a Turay Ida Színház. Az eseményre nagyszabású gálát tervezett télen a teátrum, ám a mostani helyzet miatt ezt idénre halasztották.

– A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége művészeti pályázatot hirdet a Fonogram – Magyar Zenei Díj nyerteseinek átadandó díjtárgy megújítására. A Mahasz a jelentkezőktől azt kéri, hogy adjanak válaszokat az aktuális zenei irányzatokra, miközben formájuk, üzenetük időtálló, és a csaknem három évtizedes múltra visszatekintő zenei szakmai díjhoz méltók legyenek. A közlemény szerint a szervezet január 25-ig várja a művészek, alkotók jelentkezését.

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth – január 6., szerda, 15:32

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: Babucs Krisztina

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább