Hajnal-táj: A meghitt hangulathoz hozzátartozik a minőségi bor és a pezsgő

A december 24-i adás tartalmából.
 

Havonta kétszer, januárban és februárban egy alkalommal tartanak úgynevezett gazda piacot Máriaremetén. A cserkészház melletti piactéren már igazi karácsonyi hangulat fogadta a vásárlókat.

Hallgassa meg!

2024-ig tízezer facsemetét terveznek elültetni Zalaegerszegen, hogy ezzel is szolgálják a város klímavédelmi céljait. A program tavaly kezdődött, s jól halad, még most decemberben is több helyszínen ültettek fákat, egyesületek, gazdasági társaságok, civil szervezetek támogatását élvezve.

Hallgassa meg!

A jövő agrárszakembereit szeretnék biztatni anyagi eszközökkel és mindenekelőtt jó példával azok a sikeres vállalkozók, akik nyertesei lettek az Év agrárembere-, vagy a Magyarország legszebb birtoka díjnak. Műsorainkban rendszeresen nyomon követjük a jelölést és a díjazást, amelynek egyik fő védnöke a MAGOSZ.

Hallgassa meg!

Jótékonysági vadászatot rendeznek a szabolcsi vadászok, akik csatlakoztak az országos rendezvényhez december 27-én, a bevételt a szabolcsi kórházaknak ajánlják fel.

Hallgassa meg!

Tömjén, mirha és olajfa. Lovas Katalin kertész szakíró. Mind a tömjén, mind a mirha biblikus növények. Ezt biztosan tudják, hogy melyik növények ezek, hiszen, mind a mai napig termesztik és használják. Az olajfának pedig nagyon hasonlóak a hőmérsékleti igényei, mint a leandernek, tehát egy fűtetlen télikertben szépen áttelel. Lovas Katalin fűtetlen télikertjében szépen díszlik a cserepes olajfa.

Hallgassa meg!

Már a tavaszi nyitásra és a szezonkezdésre készülnek a szállodák, éttermek, hogy feledjék a jelenlegi helyzetet, ami most körülveszi őket: az üres épületeket.

Hallgassa meg!

Idén rendkívüli évet zár a növénytermesztési ágazat . Egyes kultúrák, mint pl. a kukorica , nemcsak rekord termést hoztak, hanem a termelők rekord magas árat is könyvelhetnek el. Más takarmány alapanyagok ára is emelkedett. A növénytermesztők örülnek, az állattenyésztés pedig bajba kerülhet.

Hallgassa meg!

Nem csak a főételhez, vagy a desszerthez, hanem a meghitt hangulathoz is hozzátartozik a minőségi bor és a pezsgő. Fontos, hogy olyan italok kerüljenek a fogások mellé, melyek egyrészt önmagukban is megállják a helyüket, másrészt kiegészítsék az ételt és kihozzák egymásból a legjobbat. Tokajban újdonság a pezsgő és a szárazbor készítés.

Hallgassa meg!

Egész évben láthatjuk Borbás Marcsit a közmédia csatornáin, de arról keveset beszél, hogy ő hogyan, mivel készül az ünnepre és az év utolsó napjára őrségi otthonában?

Hallgassa meg!

Hajnal-táj – Kossuth – december 24., csütörtök, 6:00

Szerkesztő: Juhász Zsolt
Műsorvezető: Fekete László

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább