Kossuth Rádió

Hajnal-táj: Az ünnepi asztal

A december 19-i adás tartalmából.
 

Nyakunkon az ünnepek, a karácsonyi és az újévi terítékre is a legtöbb családban a hagyományos ételek kerülnek. De vajon melyik ételekhez milyen bor illik? Milyen nemes nedűt fogyasszunk Karácsonykor, és milyet Szilveszter éjszaka, a finomságok mellé?

Közeledik a karácsony, amikor a család körül üli az ünnepi asztalt – de megeshet, hogy a háziasszonynak fejtörést okoz, hogy mi kerüljön a terítékre, mi legyen az, ami egyben ünnepélyes, hagyományos, ugyanakkor egy átlagos háztartásban is elkészíthető, mifelénk is beszerezhető alapanyagokból előállítható. Ehhez próbálunk ötleteket nyújtani…

A Mátészalkán élő Farkas Jánosné Rozika gyermekkorától jó barátságban van a tűvel, cérnával. Életében különböző szakaszok voltak, vannak, de az utóbbi időben a gobelin nyűgözi le, így karácsony közeledtével horgolt fenyődíszeit is örömmel fogadják, akiknek ajándékoz belőle.

Ha másért nem, a karácsonyesték hangulatáért érdemes lenne újra gyermeknek lenni – gondoljuk sokan. Igaz, a fiatal szülők meg a nagyszülők is képesek hasonló hangulattal átérezni a beteljesült várakozás boldogságát, mint szent este, megajándékozott gyermekeik. Két édesanyával beszélgetünk az előkészületek és a szent este élményeiről.

IDE KATTINTVA a teljes adás visszahallgatható!

Hajnal-táj – Kossuth – december 19., szombat, 5:00

Műsorvezető: Bánsági Éva
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább