Napközben: Az ünnepi asztal szinte elengedhetetlen része a gesztenye

A december 18-i adás tartalmából.
 

Megvesszük, hazavisszük, vagy éppen megrendeljük, kiszállítják, fa alá tesszük, az ajándékozott kibontja…. és kiderül, hogy túl kicsi, túl nagy, törött, nem működik, vagy éppen még az ünnep előtt kiderül, nem is azt küldték, amit mi megrendeltünk és kifizettünk. De mit tehetünk? Fogyasztóvédelmi tanácsok karácsony előtt.

Január elsejétől az online pénztárgép mellé minden szolgáltatónak, kereskedőnek biztosítania kell valamiféle elektronikus fizetési lehetőséget is a vásárlóknak: a bankkártya-terminál a legegyszerűbb megoldás erre. Mennyire készültek fel erre a kereskedők, szolgáltatók, mennyire választjuk mi az online fizetést és van-e a bankkártyás fizetésen kívül más online fizetési lehetőség is?

Vásárlást segítő ingyenes applikáció, amely megmutatja, mikor érdemes vásárolni, hogy elkerüljük a tömeget.

Biztonságos vásárlás: most a járvány idején különösen fontos, hogy odafigyeljünk arra, mikor megyünk vásárolni. Ha tehetjük, kerüljük el a tömeget, de hogyan lehet ezt megtenni? Ebben segít egy új ingyenesen letölthető alkalmazás, amely országszerte több mint 100 nagy bevásárlóközpont adatait adja közre órás bontásban.

Az ünnepi asztal szinte elengedhetetlen része a gesztenye. Sok helyen gesztenyés sütemény vagy éppen gesztenyével töltött hús kerül az asztalra. Az ünnepekre készülődve a Szupermenta program tesztjében több mint 20 gesztenyekészítményt vizsgáltak a Nébih szakemberei. Milyen eredmények születtek? Emellett Bozsik gazda szelídgesztenyével, mogyoróval és mandulával kapcsolatos hallgatói kérdésekre is válaszol.

Idén 9. alkalommal szervezi meg a közmédia a Jónak lenni jó jótékonysági kampányát, a befolyt összeggel pedig az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját támogatják. Az elmúlt hetekben folyamatosan beszámoltunk a jótékonysági akcióról és rendszeresen hallhattak riportokat és összeállításokat is, amelyekkel az autisták világát mutattuk. be. Most finiséhez érkezett a szervezés: december 20-án vasárnap a közmédia egész napos műsorfolyammal készül a Jónak lenni jó kampányra.

Mesélő képeslapok avagy nosztalgia ünnepek idején. Régebben szép szokás volt, hogy képeslapokkal kívántak boldog karácsonyt az emberek távol élő szeretteiknek. Az internet világában azonban ez visszaszorult. Miről mesélnek a régi karácsonyi képeslapok és mennyire írunk még ma is üdvözlőlapokat szeretteinknek így ünnep idején?

IDE KATTINTVA a teljes adást visszahallgathatja!

Napközben – Kossuth – december 18., péntek, 9:07

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Bak Anita

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább